Filmar.si Seznam forumov Filmar.si
Filmska baza znanja

Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DIY: Dolly track

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Filmar.si Seznam forumov -> Sam svoj mojster
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MihaK
Deklica za vse

Pridružen/-a: Tor Maj 2007 22:15
Kraj: Ravne na Koroškem

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 28, 2009 4:19 pm    Naslov sporočila: DIY: Dolly track Odgovori s citatom

Spet jaz z mojimi homemade stvarmi Smile
Že dolgo časa sem razmišljal o gradnji lahkega dolly tracka, ki bi ga lahko brez težav nosil na teren (gore, mtb parki ...), ter ga tudi postavil na neravnih tleh.

Prišel sem do zaključka da je najenostavneje izdelati kar dollytrack, ki se pelje po alu lestvi, na katerega se namontira stativ.

nastalo je tole:

Voziček se tudi prilagaja glede na to kako raztegjen stativ imamo, zaradi večje stabilnosti. Tukaj je v poziciji za najnižji stativ

Tukaj pa vidimo da je raztegjen v svojo max dolžino.

Vse skupaj je stalo cca. 50 eur.
kolesa - 24 eur (-50% v intersportu Smile )
lestev - 20 eur (bolha.com)
ostalo - > aluminij in vijaki.

Teža vozička je cca. 3KG, lestev pa je odvisna od dolžine.

Izdelava pa mi je vzela približno 10 ur dela.

KLIK za ogled testnega materiala (žal je slabše kvalitete - posnet s fotoaparatom, ker imam kamero na servisu)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
[SID]
Poveljnik ekipe

Pridružen/-a: Pon Apr 2006 23:02

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 28, 2009 6:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hehe mi imamo identičnega. sam ovozek je manj robusten. a to si videl tipe od NWD lani na pohorju da so uporablali?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MihaK
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 28, 2009 8:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a so al kaj ?

Drugače je to zraslo iz moje glave bolj kot ne...
Malo sem googlal pa našel nič pametnega, potem sem si pa sam zamislil takšno verzijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
[SID]
Poveljnik ekipe

Pridružen/-a: Pon Apr 2006 23:02

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2009 8:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja lani so meli z lestvice narejen dolly v takem stilu.
mi mamo enakega samo da ni ob strani koles ampak smo dali distančnike,pa zgoraj je samo ena plata z ročajem majhna
Nazaj na vrh
lacyko
Deklica za vse

Pridružen/-a: Ned Jun 2007 7:09
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2009 10:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uredu zgleda tale stvarca za 50€... heeee
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
simon7426
Deklica za vse

Pridružen/-a: Sre Avg 2008 12:04
Kraj: Beltinci

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 30, 2009 8:02 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsaka čast za ta denar
Nazaj na vrh
Salamunius
Entuziast

Pridružen/-a: Ned Apr 2009 13:57
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 11:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam imam nekaj podobnega:
http://www.vimeo.com/5430414
(Video je sicer v 4:3 resoluciji, čeprav sem ga posnel in zmontiral v 16:9. Na svojem kompu mi normalno dela na 16:9. Kakšna ideja?)

Drugače pa vse teče gladko, edino pri hitrem premikanju se mogoče malenkost pozna (za kar mislim, da je kriv stativ).

LP
Nazaj na vrh
Tomix
Ljubitelj TV limonad

Pridružen/-a: Čet Avg 2008 6:26

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2009 6:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za 30€ je zakon. Lojtra itak prou pride pr bajti Laughing
Nazaj na vrh
milaninmilan
Deklica za vse

Pridružen/-a: Čet Jul 2006 11:41
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 10:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

izredno dobro ste ga naredili,,,
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
simon7426
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 9:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne bom odpiral nove teme.. me zanima, je kdo probal izdelati glidetrack? Kje bi se dalo dobiti vodilo(profil)?
Nazaj na vrh
MihaK
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 10:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hennlich.si - uvoznik za igus... Ampak hočejo met za meter vodila pa slider 150 eur + DDV Confused
Nazaj na vrh
simon7426
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 14, 2010 1:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem takem se bolj splača kupiti za 210eur orginal...
Nazaj na vrh
MihaK
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 14, 2010 2:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kje si pa videl tako poceni original ?

poglej na DVXuserju : http://www.dvxuser.com/V6/showthread.php?t=145701

Ubistvu je 200 funtov glidetrack - 230 eur

še vedno je ceneje če ga narediš sam, ker tisti "original" ni čisto nič boljši kot pa če ga narediš sam - isto vodilo, iste puše, tako da samo natakneš skupaj in je. Lahko pa probaš kontaktirat direkt fabriko če bi dali kaj bol poceni iz nemčije... Sam sem jim pisal mail, vendar mi niso odgovorili.
Ker v ameriki dobijo robo za manj kot 150 usd, prinas pa marže na marže in mamo tako ceno.

edit:
http://www.hennlich.si/novosti/novosti-vsiframi.htm malo bolj spodaj maš celo kosovnico kaj rabiš.

edit2: sem poiskal mail ki so mi ga poslali nazaj iz hennlich.si - niti ni tako drago - so pa te cene brez DDVja
Vodilo DryLin W WS-16-60, 1000 1 kos cena 82,98 €/kos
Voziček DryLin W WW-16-60-10 1 kos cena 49,57 €/kos
Nazaj na vrh
simon7426
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 14, 2010 4:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakor zgleda to ni orginal glidetrack. Zasledil sem pa na bolhi. Pišem iz mobilca zato nemorem dati povezave. V bolho vpiši glidetrack.
Bom jih jutri kontaktiral. Upam, da majo na zalogi..
Hvala za info!
Nazaj na vrh
MihaK
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 14, 2010 5:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ni original... samo vodilo - dvakrat preplačano Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Filmar.si Seznam forumov -> Sam svoj mojster Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu