Filmar.si Seznam forumov Filmar.si
Filmska baza znanja

Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Roman Polanski

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Filmar.si Seznam forumov -> Mojstri in izumitelji v svetu filma in videa
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
E. Nygma
Deklica za vse

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 3:29

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 2:50 pm    Naslov sporočila: Roman Polanski Odgovori s citatom

Zaslužite si kritiko, filmarji!

Iskalnik ne najde niti ene teme z besedo Polanski v njej. Razčaran sem, da režiser, ki so mu nacisti med vojno zaplinili družino(bojda je tisti dogodek, ko Špilmana v Pianistu en polcaj potegne iz kolone za vlak resnična prigoda Polanskega, ki se je tako poslovil od družine, in preživel), ni omenjen: No, kasneje se je preselil v ZDA, kjer je uspel. Toliko, da se je poročil s Sharon Tate, ki jo je družina Manson(neki častilci hudiča) ubila v njegovi hiši, kot tudi otroka, ki ga je v sebi nosila. Potem je seksal z trinajstletico in šel v Francijo, se tako izgnil sodniku, ki ga je na vsak način žele še enkrat obtožit, potem, ko je že prestal neko kazen(se sicer ne zdi mogoče, saj to krši ne bis in idem(ne dvakrat o isti stvari). Tam sedaj prebiva in ne more biti izročen ZDA.

Torej za intro malce žalostne zgodovine tega režiserja. Kaj ste od njega gledali, vam je car?

Malo intervjujev:

Za tiste, ki ste gledali Chinatown(spoilerji pač) - http://www.youtube.com/watch?v=Q34OSPw17o4 (BTW, midget v legendarni "nos" sceni je Polanski)

O tragičnem življenju - http://www.youtube.com/watch?v=oLs32EKnOEo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMike
Stručko

Pridružen/-a: Čet Feb 2006 14:31
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2008 9:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Filmar ni ena inštitcija kjer bi se objavljala samo neka avtorska dela, ampak lahko prispeva vsak uporabnik, tko da če se ti zdi krivično da nečesa ni lahko zelo enostavno sam kej prispevaš. Nič ne bo narobe tudi če napišeš kaj več.

Drugače pa se tud meni zdi dober režeser. Sem ravno pred kratkim gledal ponovno Rosemary's Baby in spet znova ugotavlju zakaj je ta film kategoriziran kot grozljivka. Jest bi reku bolj da je kriminalka ampak pustmo to. Moram pa se dokopat še do ostalih njegovih klasik, ker mi še kar neki njegovih stvari manjka v zbirki. Tud njegov zgodnji film Nož v vodi mi je eden boljših iz tistega časa.

Lp
Nazaj na vrh
E. Nygma
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 12:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MadMike je napisal/a:
Filmar ni ena inštitcija kjer bi se objavljala samo neka avtorska dela, ampak lahko prispeva vsak uporabnik, tko da če se ti zdi krivično da nečesa ni lahko zelo enostavno sam kej prispevaš.

Lp
Ahahaha, ne morem verjet. Ta forum je zakladnica avto ownaž. Se ti moja tema ne zdi ravno to, kar si napisal. Da lahko, če nečesa krivično ni, sam kaj prispevam.

Poleg tega je bila moja "kritika" malce sarkastična, ni je treba tako resno jemat.

Bom pa definitvno napisal še kaj več in upam, da se bo razvila debata.
Nazaj na vrh
plavimodrec
˝Mojster za vse˝

Pridružen/-a: Sre Jun 2007 15:59

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 6:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rosemary's baby je grozlivka, ampak ne klasična, ker tle se dejansko bojiš človeških psihologij in ne hudiča, ki je prisoten ali pa mogoče ni, podobno kot the shining. Polanski mi nasplošno sicer ne diši najbolj, čeprov priznam da je chinatown fenomenalen ampak velik odtehta zgodba. Pri polanskem mi bolj kot ostalo dogaja predvsem občutek, ki ga ustvari v gledalcu, ko gledaš njegove filme ti je dejansko neprijetno. To mi je kul, pa tud to da uporabla velik handheald kamere, kjer je drugače od holliwuda ne bi pričakovau.
Nazaj na vrh
E. Nygma
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 10:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Chinatown je super, ja. Samo meni, pa še komu, ni bil v prvo tako briljanten, potem sem malo surfal po netu, in bojda je film tako zapisan v filmsko zgodovino, ker je obudil noir žanr. Pa tud, ko sem malce bral o tem filmu, pravzaprav res na novo ustvari noir žanr in nekatere like spretno popolnoma predrugači kot bi morali biti v noiru.

Meni je izjemen tudi film Frantic, ki je eden najbolj underrated filmov ever.
Nazaj na vrh
plavimodrec
˝Mojster za vse˝

Pridružen/-a: Sre Jun 2007 15:59

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 11:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne samo da je obudil noir stil, chinatown je zgodbovno najbrž najboljši ameriški film, to priznavajo vsi scenaristi in ga podajajo kot popoln učni eksampel kako naj bi zgledala perfektna zgodba.
Nazaj na vrh
E. Nygma
Deklica za vse

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 12:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To se pa strinjam. Kompleksnost, preobrati, liki, vse je zelo perfektno.
Nazaj na vrh
TheFreemanist
4. asistent

Pridružen/-a: Pon Jul 2007 9:42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 31, 2009 2:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj si kej mislite o njegovi aretaciji kakšen mesec nazaj?
Nazaj na vrh
Matic
Stručko

Pridružen/-a: Ned Sep 2007 10:11
Kraj: Zasavje in Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 05, 2009 11:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

končni epilog njegove sodne sage verjetn še nekaj časa ne bo znan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Filmar.si Seznam forumov -> Mojstri in izumitelji v svetu filma in videa Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu